– MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık’tan Babalar Günü Mesajı

0
1160

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık’ın Babalar Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şu şekilde:
BABALARIMIZI BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAMAK DURUMUNDAYIZ
“Binlerce yıllık Türk tarihinde baba, her zaman ailenin varlığını yüklenici ve öğretici bir rol almıştır. Türkler tarih sahnesine ilk çıktıkları andan günümüze, atalarından aldığı öğüt ile yol bulmuş, o öğütler doğrultusunda günümüz sosyal ve kültürel aile yapısını kurmuşlardır. Türk Aile yapısının bozulmadan, geleneklerine bağlı bir şekilde sonraki kuşaklara aktarılmasındaki ve yaşamasındaki en büyük rol anne ve babalarımızındır.
Baba olmak özveri ve fedakarlık isteyen bir durumdur. Aile olmak, bir olmak ancak sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde oluşur. Baba; Türk Töresi’nde eşine ve evlatlarına sevgi, saygı, merhamet, hoşgörü, örf ve töre gibi kavramları öğreten, evin sorumluluğunu yüklenen ata anlamına gelmektedir.
 Aile kavramının oluşmasında temel direk olarak yer alan, ömrünü evlatlarının doğru yetişmesi için harcayan, Vatana ve Millete hayırlı bir birey olması için karakter zemininin oluşmasına yardımcı olan, yol gösteren babalarımızı bir gün değil her gün hatırlamak durumundayız.
Baba kelimesi Türk kültüründe saygın, sözü dinlenen anlamlarına gelmektedir. Bizler atalarımızdan aldığımız öğütlerden yararlanarak babalarımızı bilge, kol kanat geren, koruyucu, kollayıcı, şefkatli olarak addederiz. Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Beyefendi’nin de ifade ettikleri gibi “Türk aile yapısının temel direği, koruyup gözeteni, kol kanat gereni şüphesiz ki babalarımızdır”.
Cenab-ı Allah bizlere anne ve babalarımıza iyilik etmemizi “öf” bile demeden onlara güzel söz söylememizi emretmiştir. Bu duygu, inanç ve düşünce doğrultusunda çocuklarımıza yetişme çağında ataya saygıyı öğretiriz.
Yüce vatanımız uğruna şehit olmuş, evladını şehit vermiş “Vatan sağ olsun” diyerek, gururlu bir duruş sergilemiş babalarımızın hakkı ödenemez, ödeyemeyiz. Ailenin varlığını, bütünlüğünü koruyan, evlatlarının ardında dağ gibi duran babalarımızın emeklerini saymakla bitiremeyiz.
Başta yüce Vatanımız ve şanlı ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit olmuş, evlatsız yaşanabilir ama Vatansız asla diyerek evladını şehit vermiş babalarımız olmak üzere; tüm babalarımızın, kalbinde babalık sevgisini taşıyanların “Babalar Günü’nü” kutluyor, ebediyete intikal edenlere ise Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.
Bu vesileyle başta şehit çocuğu evlatlarımız olmak üzere, tüm çocuklarımızı sevgi ile kucaklıyor, tüm anne ve babaları hürmetle selamlıyorum.”(TÜRKGÜN)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz