-Korona Virüsle İlgili Yeni Tedbirler Açıklandı

0
1451

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip Corona Virüs önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Erbaş Açıklamasında: “Cuma namazının yanı sıra vakit namazlarının da cemaatle kılınması hususunun değerlendirerek şu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyulmuştur.
Yeni tip Corona Virüs bulunduğu ortamda insanda insana hızlı bir şekilde yayılarak çok kısa bir sürede salgın haline gelmektedir.
Ülkemizde vakası sayısının artmaya başlamasıyla birlikte kamu otoritesi tarafından insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Yaşanan olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescitlerde namazların cemaatle beraber kılınmasına devam edilmesi halinde virüsün yayılma tehlikesi vardır.
Bu amaçla İslam dini insan hayatını tehlikeye atacak uygulamalara cevaz vermez.” Dedi
Umre Karantinası 16 ilde
Umre ziyaretinden dönen 10 bin 330 kişi dün Ankara ve Konya’da boşaltılan öğrenci yurtlarına sevk edilerek karantinaya alınmıştı. Bugün de Kayseri’de boşaltılan öğrenci yurdunda umreden dönen 315 kişi karantinaya alındı. Eskişehir’de de KYK’ya bağlı Gündüzalp, Doğan Aslan Bey ve Taptuk Emre Erkek Öğrenci Yurtları umre dönüşü için tahsis edildi. Umreden gelen vatandaşların bugün Eskişehir de olmaları ve karantina süresince yurtlara yerleştirilmeleri bekleniyor. Ayrıca Sivas’ta da KYK ya ait yurtlar hazırlanırken olumsuz hava şartları dolayısıyla Sivas’a inemeyen Umreden dönen vatandaşları taşıyan uçak, Isparta’ya yönlendirilerek Isparta’da 14 günlük karantinaya alındı.
Yargıda korona önlemleri! Adalet Bakanı Gül yeni tedbirleri açıkladı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısıyla yeni tip Corona virüse (Covid-19) yönelik alınacak önlemleri açıkladı.
Gül’ü açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Cezaevlerinde şu ana kadar virüse rastlanmadı. Ertelenen duruşmalar UYAP üzerinden duyurulacak. 60 yaş üzeri tüm personelimiz hâkim ve savcılar dâhil idari izin yürürlüğe girmiştir. Nöbetçi noterlik uygulaması yeni bir duyuruya kadar ertelendi, tüm adliyelerde temizlik çalışmaları titizlikle yapılmakta. Ceza infaz kurumlarına ilişkin tedbirler alınıyor.
Sağlık Bakanlığımızın tüm tavsiyelerini yerine getirmekteyiz. Kurumlara yeni girişte ön muayene yapılıyor, hastalık varsa kabul edilmiyor. Sorun olmayanlar ayrı bir bölümde tutuluyor. Bilim Kurulu’nun bir tavsiyesi daha, görüşleri ertelemiştik. Acil ve gerekli hallerde kapalı görüş yapılacak. Dışardan gelen herkese maske ve eldiven veriliyor. Hükümlü ve tutukluların sağlığı devlete emanettir. Sosyal medyada dolaşan belgeyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir.”
İçişleri Bakanlığından 81 İl’e genelge! Eğlence yerlerine koronavirüs yasağı
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Coronavirüs tedbirleri konulu ek genelge gönderdi.
İllere gönderilen ek genelge ile Coronavirüs salgının Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.
Genelgede; Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin bugün saat 10:00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.
Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

Son olarak yayınlanan Genelge ile Kapalı alanları kapatma kararı alındı.

Sinema, kafeterya, kahvehane gibi alanlar corona virüs önlemleri kapsamında kapatılıyor.
Genelge ile bugün saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak.
Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri bugün saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenecek.
Toplu olarak vatandaşları bir arada bulunduğu “Taziye Evleri”nin faaliyetleri de bugün 24:00 itibariyle durdurulacak
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Coronavirüs konulu ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.
Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.
STK’ların genel kurulları, eğitimleri ve toplantıları ertelenecek
Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf ) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) bugün saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenecek.
Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu “Taziye Evleri”nin faaliyetleri bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.
Bakanlık söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz