-Başkan Pekdemir’den Açıklama,

0
1097

Konya Şehit Aileleri Dernek Başkanı Recep Pekdemir, “İdlib’de meydana gelen hain saldırıda şehit olan 33 Mehmetçiğimizin acıları yüreğimizi bir kez daha derinden yaktı. Mehmetçiklerimize rahmet ailesi, sevenleri ve Türk halkına sabırlar dilerim.
GÖZ PINARLARIMIZ KURUDU ARTIK
Önceki gün gece saatlerinde İdlib’de askerlerimizin bulunduğu bölgeye yapılan hava saldırısında son açıklanan rakamlara göre 33 askerimizin şehit düşmesi tüm Türk halkını yasa boğdu. Konuyla ilgili Konya Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Pekdemir yazılı bir açıklama yaparak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Pekdemir, “Her şehit haberi bizlere ayrı bir acı verir. Daha dün iki şehidimizin toprağa verildiği haberinin acısını yüreğimizde yaşarken gece gelen 33 şehit haberi ile bir kez daha göz pınarlarımız kurudu. Şehit aileleri olarak artık böyle acı haberler almak istemiyoruz” dedi.
ŞEHİDİN HELVASI SİZE TATLI GELİR
Pekdemir, “Ülkemizin sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla İdlib’de bulunan askerlerimizi hedef alan saldırıda 33 askerimizin şehit olduğu haberi yüreğimizi yaktı. Bu acıyı en iyi bizler biliriz. 33 Şehit demek 33 can, 33 ateş düşen yuva, 33 yüreği yanık ana, baba, 33 eş çocuk, kardeş demek. Biz şehit ailelerinin her zaman söylediği bir ifade vardır, ‘OĞULSUZ YAŞANIR AMA VATANSIZ ASLA’ Ancak bu ifade bile artık bizlerin yüreğini serinletmeye yetmiyor. Buradan tüm bu olaylara duyarsız kalanlara ve sebep olanlara seslenmek istiyorum şunu unutmayın, “ŞEHİDİN HELVASI SİZİN OCAĞINIZDA KAYNAMADIĞI SÜRECE SİZE HEP TATLI GELECEK” diyerek yaşadıkları acıyı gözler önüne serdi.
ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANI
Bu hain saldırıların artık son bulmasını istiyoruz. Akşam saat 11.00 gibi başlayan söylentilere inanmak istememiştik. Ancak saatler ilerledikçe Hatay Valisi tarafından ard arda yapılan açıklamalar yüreğimize kor düşürdü. Önce 9 dendi ağladık, 22 denildi göz pınarlarımız kurudu, 29 denildi kahrolduk son olarak 33 şehit denildi yıkıldık. Bizi asıl kahreden bu hain saldırıyı yapanların kim olduğu. Ve bu hain saldırı bir kez daha gösterdi ki , ‘TÜRKE TÜRKTEN BAŞKA DOST YOK’ Bu şu demek? Başka bir Türkiye yok! Artık inatlaşmayı bırakıp, siyasi görüşleri bir kenara atarak, iktidarı ile muhalefeti ile tüm halkı ile birlik ve beraberlik içinde olma zamanı artık gelmiştir. Rabbim inşallah bu sayıyı artırmaz. Bir kez daha Hem Konya Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu olarak hem tüm şehit anne, baba, eş, çocuk ve yakınları olarak şehadet şerbetini içen 33 yavrumuza Rabbimden Rahmet tüm sevenlerine sabırlar diliyorum” diye konuştu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz